EN
visegrad-2021-web1-960x300.jpg
visegrad-2021-web2-640x300.jpg
visegrad-2021-web1-960x300.jpg

 

PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ

 NŐ, CSALÁD, KARRIER A PANDÉMIA HATÁSA
A MUNKA ÉS MAGÁNÉLET EGYENSÚLYÁRA A V4 ORSZÁGOKBAN
2022.04.30.

 

A „Nő, Család, Karrier- A járvány hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 országokban" című című Projekt megvalósítására 2021. október és 2022. április 30. között került sor a Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően.

A V4 partnerségben a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség, mint koordinátor valamint a Pedagogical University of Krakow (Krakkói Egyetem), a cseh Business & Professional Women CR z.s. és a szlovák Association of Business Women női szervezetek működtek együtt.

Projektünk keretében megvizsgáltuk a járvány hatását a nők négy speciális csoportja körében munkaerőpiaci szempontból, ők a gyermekes anyák, a családot tervező nők, az 50 év feletti nők és a vidéki nők.

Kutatásunk eredményeit a Budapesten 2022. március 8-án hibrid formában megrendezett multiplikációs konferencián  mutattuk be, valamint a „Nő, Család, Karrier- A járvány hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 oszágokban” című  Kutatási tanulmányban ismertettük, amely a döntéshozók részére ajánlásokat is tartalmaz: https://visegradwomen.net/page/research

 

További információ:
Ferenczi Andrea projekt manager
Mobil: +36309827093, Email: ferenczi@t-online.hu
 www.visegradwomen.net

 

 

 

SAJTÓHÍR

  

„NŐ, CSALÁD ÉS KARRIER A PANDÉMIA HATÁSA

A MUNKA ÉS MAGÁNÉLET EGYENSÚLYÁRA A V4 ORSZÁGOKBAN”

Nemzetközi konferencia

Időpont: 2022. március 8. 12:30 – 18:00

Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel

(1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.)

A konferencia nyelve: magyar és angol szinkrontolmácsolással

 

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) A Visegrádi Alap támogatásával 2022.március 8-án, Nőnapon, nemzetközi, hibrid formájú, multiplikációs konferenciát rendezett „Nő, család és karrier – A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 országokban” címmel a budapesti Rubin Wellness & Conference Hotelben

A járvány miatt betartandó távolságtartási szabályok miatt a helyszínen 40 résztvevőre számíthattunk, köztük a visegrádi országokból és Magyarországról érkező vendégekre, az online eseményre viszont több mint 100-an regisztráltak, és a V4 országokon kívül Észtországból, Hollandiából, Olaszországból, Nagy-Britanniából, Németországból, Dél-Afrikából és az USÁ-ból követték az eseményt.

A Konferenciát Ferenczi Andrea, az MNKSZ alapító elnöke nyitotta meg, aki a rendezvény levezető elnöke is volt. Bevezetőjében hangsúlyozta, hogy immár másodszor került sor a Visegrádi Alap és az MNKSZ közötti együttműködésre. A családpolitikáról ebben a térségben hasonlóképpen gondolkoznak és cselekednek.

Megnyitó beszédet mondott még Ewelina Stacherzak, a Visegrádi Alap projektmenedzsere és Őexc. Bial Tibor, a Cseh Köztársaság nagykövete.

A négy visegrádi országban végzett kutatás prezentációját Modláné Görgényi Ildikó, a Visegrádi projekt kutatás vezetője tartotta. A 2021 novemberétől kezdődően a V4 országokban lefolytatott elektronikus felmérés, valamint az online fókuszcsoportos interjúk elemzése alapján összesítettük a kutatás eredményeit, melyet a nők négy speciális csoportja körében végeztünk el (gyerekes anyák, családot tervező nők, 50 év feletti nők, és a vidéki nők). Az MNKSZ és a három külföldi partnere reméli, hogy a kutatással megalapozott hátteret biztosítottunk a döntéshozóknak a pandémia nőkre gyakorolt hatásaira témában a munkaerő piacon.

A V4 partnerországok nevében Prof. Jolanta Maćkowicz PhD (Krakkói Pedagógia Egyetem), Ingrid Šurova a Business and Professional Women CR z.s elnökségi tagja és videóról Ivana Kondasova, az Association of Business Women and managers igazgatója ismertette az országaikban végzett kutatás eredményeit.

A Konferencia témájához kapcsolódóan bemutatták tevékenységüket az MNKSZ magyar partnerei is: Horváth Imre Tamásné, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi – és Iparkamara Női Vállalkozási Klub elnöke, és a Nagycsaládosok Egyesülete képviseltében Balla Katalin külképviseleti referens.

A V4 országok képviselői a Stakeholder Forum keretében mutattak be Legjobb Gyakorlatokat az „Azonosítjuk a problémákat, a kihívásokat és igyekszünk életképes megoldásokat találni” mottóval.

„A Legjobb Női Munkahely pályázat” -ot Magyarországról Hajós Katalin, women in leadership- és média szakértő prezentálta. A pályázat kér nyertese, a Semmelweis Egyetem rektori kabinetvezető-helyettese

Adonicsné Püski Kata és a Karsai Holding Zrt.-t képviselő Kiss Éva cégvezető tájékoztatta a konferencia résztvevőit és követőit a pályázati kiírás szerint értékelt kiváló munkájukról.

Ivana Kondášová az Association of Businesswomen and managers igazgatója a szlovákiai munka/élet egyensúlya legjobb gyakorlatról videón küldött tájékoztatást.

A Legjobb Munka/Élet egyensúlyának lengyelországi tapasztalatairól ketten, videón küldtek üzenetet. Nina Gabrys, Krakkó polgármestere esélyegyenlőségi politikáért felelős meghatalmazottja és Maria Sliwa, Krakkói Egyetem hallgatója.

Lenka Šťastnáalapítóelnök és igazgató (Business and Professional Women), a Cseh Köztársaságban rendezett „Egyenlő munkáért egyenlő bért nap” eredményeit ismertette.

Zárógondolatokat mondott Dr. Szuromi-Kovács Ágnes a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, aki kiemelte:

Munkatársaimmal a Családbarát Magyarország Központ több tevékenységén keresztül támogatjuk azt, hogy a munkát és a magánéletet minél több szülő össze tudja hangolni.

  

A KONFERENCIA FELVÉTELE MEGTEKINTHETŐ AZ ALÁBBI LINKEN

MAGYAR NYELVEN:
https://youtu.be/ROG92PSKbPE

 ANGOL NYELVEN:
https://youtu.be/fW6swLe1o84

 

 

 

További információ:
 
Ferenczi Andrea elnök, projektmenedzser
Email: ferenczi@t-online.hu

Mobil: +36309827093
https://visegradwomen.net/

http://www.noikarrier.hu/

http://www.womenscareer.org/

 

  

 

 

 

PROGRAM

(2022.03.08.)

NŐ, CSALÁD ÉS KARRIER A PANDÉMIA HATÁSA

A MUNKA ÉS MAGÁNÉLET EGYENSÚLYÁRA A V4 ORSZÁGOKBAN”

Nemzetközi konferencia

 Időpont: 2022. március 8. 12:30 – 18:00

 Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel

(1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.)

 A konferencia nyelve: magyar és angol szinkrontolmácsolással

A konferencián fotók és videó készülnek

 

12:30 - 13:00 Regisztráció

 

13:00 – 13:30 Megnyitó, köszöntő

Ferenczi Andrea, a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) alapító elnöke, levezető elnök

Ewelina Stacherzak, project manager, Visegrádi Alap

Őexc. Bial Tibor, a Cseh Köztársaság nagykövete

 

13:30 – 13:50 Prezentáció:

A „Nő, Család és Karrier A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára

a V4 Országokban” Kutatási projekt bemutatása
Modláné Görgényi Ildikó, felnőttképzési szakértő, a Visegrádi projekt kutatás vezetője (videó)

 

13:50 – 14:40 V4 Partnerek és az országos kutatásaik bemutatása

Prof. Jolanta Maćkowicz, PhD Pedagogical University of Krakow

Ingrid Šurova elnökségi tag, Business & Professional Women CR z.s.,

Ivana Kondášová igazgató, Association of Businesswomen and managers (videó)

 

14:40 – 15:10 Magyar partnerek bemutatása

Horváth Imre Tamásné a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vállalkozói Klub

elnöke (videó)

Balla Katalin külképviseleti referens, Nagycsaládosok Egyesülete – NOE

 

15:10 – 15:30 Kávészünet

 

15:30 – 16:55 Stakeholder Forum

Tapasztalatok és „Legjobb Gyakorlatok” bemutatása a V4 országokból

„Azonosítjuk a problémákat és kihívásokat, és igyekszünk életképes megoldásokat kínálni”

Moderátor: Sütő-Nagy Kata nemzetközi vállalkozásfejlesztési szakértő

 

15:30 15:55 „A Legjobb Női Munkahely pályázat” - Magyarországról

Hajós Katalin, women in leadership szakértő, média szakértő, a Legjobb Női Munkahely pályázat bíráló

bizottság tagja

Adonicsné Püski Kata, rektori kabinetvezető-helyettes, Semmelweis Egyetem

Kis Éva, cégvezető, Karsai Holding Zrt.

 

15:55 – 16:15 “Best practices from Slovakia for Work/Life balance”

Ms. Ivana Kondášová director, Association of Businesswomen and managers (video)

 

16:15 – 16:35 “Legjobb Work/Life balance gyakorlatok Lengyelországból”

Ms. Nina Gabryś, Krakow polgármesterének esélyegyenlőségi politikáért felelős meghatalmazottja (videó)

Ms. Marta Sliwa, a Krakkói Egyetem hallgatója (videó)

 

16:35 16:55 “Equal Pay Day (Egyenlő munkáért egyenlő bért Nap) a Cseh Köztársaságban”

Ms. Lenka Šťastná, elnök, alapító és igazgató, Business & Professional Women CR

 

17:00 – 17:15 Zárógondolatok

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, ügyvezető, Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft.

 

17:15 – 18:00 Szendvicsek, baráti beszélgetés

 

 

TÁJÉKOZTATÓ

 

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség közel 20 éves tapasztalata és szakmai háttere alapján határozta el, hogy megvizsgálja a pandémia nőkre gyakorolt hatását, különösen a munka és a magánélet egyensúlya szempontjából.

A Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően lehetőséget kaptunk a „Nő, Család és Karrier- A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” című Projekt megvalósítására 2021. október és 2022. április 30. között, együttműködésben V4 országbeli szakmai partnerekkel, amelyek a lengyel Pedagogical University of Krakow (Krakkói Egyetem) valamint a cseh Business & Professional Women CR z.s. és a szlovák Association of Business Women női szervezetek.

Együttműködő partnereink Magyarországon, kiemelten: 
a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft., a Magyar Vöröskereszt, a Nagycsaládosok Egyesülete. és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vállalkozói Klub,

„Nő, Család és Karrier – A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” címmel multiplikációs rendezvényt / nemzetközi konferenciát szervezünk Budapesten a Rubin Wellness & Conference Hotelben 2022. március 8-án, Nőnapon 12:30-18:00 óra között hibrid formában visegrádi és magyar partnereink részvételével.

A konferencián bemutatjuk a „Nő, Család és Karrier – A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” című kutatásunkat, amelyet a V4 országokban 2021 novemberében-decemberében egyidejűleg lefolytatott elektronikus felmérés, valamint az egyes országokban 2021. decemberben és 2022. januárban készített online fókuszcsoportos interjúk elemzése alapján állítunk össze. Projektünk keretében a járvány hatását munkaerőpiaci szempontból a nők négy speciális csoportja körében vizsgáltuk, ők a gyermekes anyák, a családot tervező nők, az 50 év feletti nők és a vidéki nők.

 A visegrádi országokból érkező partnereink beszámolnak az országukban végzett kutatásaikról.

A Stakeholder Forum keretében megosztjuk a tapasztalatainkat és jó gyakorlatainkat a partnerségünk és meghívott stakeholdereink körében.

Kutatási eredményeink, valamint a V4 országok vonatkozásában szerzett szakértői vélemények és jó gyakorlatok alapján reméljük, hogy megalapozott hátteret tudunk biztosítani a döntéshozóknak a pandémia nőkre gyakorolt ​​hatásairól, különösen a munkaerőpiac tekintetében.

  

RÉSZVÉTEL A KONFERENCIÁN

 

A konferencia hibrid formában kerül megszervezésre, bevonva az érintett célcsoportokat, stakeholdereket, döntéshozókat, és minden érdeklődőt, akiket a visegrádi és magyar partnereinkkel együttműködésben, elsősorban online eszközökkel hívunk meg.

Szeretettel fogadunk résztvevőket a V4 országokból, valamint az EU-országokból és a nyugat-balkáni országokból is. A konferencia online is követhető lesz magyar és angol nyelven minden érdeklődő számára a világban, a konferencia után pedig feltesszük a felvételt a YouTube-ra.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség 2003-as alapítása óta több mint 45 nemzetközi konferenciát, valamint számos találkozót és workshopot szervezett.

Mindannyiunknak hiányoztak az élő rendezvények, ezért is nagyon várjuk, hogy személyesen találkozzunk régi

és új vendégeinkkel a „Nő, Család és Karrier – A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” című nemzetközi konferenciánkon 2022. március 8-án Budapesten, a Rubin Wellness & Conference Hotelben. A helyszínen mindent megteszünk a résztvevők biztonsága érdekében, betartjuk a távolságot biztosítjuk a kézfertőtlenítést.

Mindazonáltal a koronavírus pozitív előnyeként megtanultuk, hogy a technológiai fejlődés közelebb hozza az embereket a világon, és az új eszközökkel szélesebb körű nemzetközi hozzáférést tudunk biztosítani.

 

 

A konferencia online is követhető lesz az alábbi linken magyar nyelven:
https://youtu.be/ROG92PSKbPE

 

The conference can be joined also online by registered participants in English:

https://youtu.be/fW6swLe1o84

 

 

További információ:
 
Ferenczi Andrea projektmenedzser
Mobil: +36309827093
Email: ferenczi@t-online.hu
www.visegradwomen.net

www.noikarrier.hu

 

 

 

  

 

The Project is co- financed by the Governments of Czechia, Hungary, Poland and Slovakia

through Visegrad Grants from International Visegrad Fund.

The mission of the fund is to advance ideas for sustainable regional cooperation in Central Europe.

www.visegradfund.org

 

 

MEGHÍVÓ

SZEMÉLYES ÉS ONLINE RÉSZVÉTELRE

NŐ, CSALÁD ÉS KARRIER A PANDÉMIA HATÁSA

A MUNKA ÉS MAGÁNÉLET EGYENSÚLYÁRA A V4 ORSZÁGOKBAN”

Nemzetközi konferencia

 

Időpont: 2022. március 8. 12:30 – 18:00

 Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel

(1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.)

A konferencia nyelve: magyar és angol szinkrontolmácsolással

A konferencián fotók és video készülnek

 

PROGRAM TERV

(2022. március 1.)

12:30 - 13:00 Regisztráció

13:00 – 13:30 Megnyitó, köszöntő

Ferenczi Andrea, a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) alapító elnöke, levezető elnök
Ewelina Stacherzak, project manager, Visegrádi Alap
Őexc. Bial Tibor, a Cseh Köztársaság nagykövete

13:30 – 13:50 Prezentáció:

A „Nő, Család és Karrier A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára 
a V4 Országokban” Kutatási projekt bemutatása
Modláné Görgényi Ildikó, felnőttképzési szakértő, a Visegrádi projekt kutatás vezetője

13:50 – 14:40 V4 Partnerek és az országos kutatásaik bemutatása

Prof. Jolanta Maćkowicz, PhD Pedagogical University of Krakow
Lenka Šťastná elnök és Ingrid Šurova elnökségi tag, Business & Professional Women CR z.s.,
Ivana Kondášová igazgató, Association of Businesswomen and managers

14:40 – 15:10 Magyar partnerek bemutatása

Fodor Antalné, Dr., Júlia, a Magyar Vöröskereszt elnöke
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vállalkozói Klub képviselője
Balla Katalin külképviseleti referens, Nagycsaládosok Egyesülete - NOE

15:10 – 15:30 Kávészünet

15:30 – 17:00 Stakeholder Forum

Tapasztalatok és „Jó gyakorlatok” bemutatása a V4 országokból

17:00 – 17:15 Zárógondolatok

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, ügyvezető, Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft.

17:15 – 18:00 Szendvicsek, baráti beszélgetés

 

TÁJÉKOZTATÓ

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség közel 20 éves tapasztalata és szakmai háttere alapján határozta el, hogy megvizsgálja a pandémia nőkre gyakorolt hatását, különösen a munka és a magánélet egyensúlya szempontjából.

A Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően lehetőséget kaptunk a „Nő, Család és Karrier- A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” című Projekt megvalósítására 2021. október és 2022. április 30. között, együttműködésben V4 országbeli szakmai partnerekkel, amelyek a lengyel Pedagogical University of Krakow (Krakkói Egyetem) valamint a cseh Business & Professional Women CR z.s. és a szlovák Association of Business Women női szervezetek.

Együttműködő partnereink Magyarországon, kiemelten:
a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft., a Magyar Vöröskereszt, a Nagycsaládosok Egyesülete. és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vállalkozói Klub,

„Nő, Család és Karrier – A pandémia hatási a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” címmel multiplikációs rendezvényt / nemzetközi konferenciát szervezünk Budapesten a Rubin Wellness & Conference Hotelben 2022. március 8-án, Nőnapon 12:30-18:00 óra között hibrid formában visegrádi és magyar partnereink részvételével.

A konferencián bemutatjuk a „Nő, Család és Karrier – A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” című kutatásunkat, amelyet a V4 országokban 2021 novemberében-decemberében egyidejűleg lefolytatott elektronikus felmérés, valamint az egyes országokban 2021. decemberben és 2022. januárban készített online fókuszcsoportos interjúk elemzése alapján állítunk össze. Projektünk keretében a járvány hatását munkaerőpiaci szempontból a nők négy speciális csoportja körében vizsgáltuk, ők a gyermekes anyák, a családot tervező nők, az 50 év feletti nők és a vidéki nők.

A visegrádi országokból érkező partnereink beszámolnak az országukban végzett kutatásaikról.

A Stakeholder Forum keretében megosztjuk a tapasztalatainkat és jó gyakorlatainkat a partnerségünk
és meghívott stakeholdereink körében.

Kutatási eredményeink, valamint a V4 országok vonatkozásában szerzett szakértői vélemények és jó gyakorlatok alapján reméljük, hogy megalapozott hátteret tudunk biztosítani a döntéshozóknak a pandémia nőkre gyakorolt ​​hatásairól, különösen a munkaerőpiac tekintetében.

 RÉSZVÉTEL A KONFERENCIÁN

A konferencia hibrid formában kerül megszervezésre, bevonva az érintett célcsoportokat, stakeholdereket, döntéshozókat, és minden érdeklődőt, akiket a visegrádi és magyar partnereinkkel együttműködésben, elsősorban online eszközökkel hívunk meg.

Szeretettel várunk résztvevőket a V4 országokból, valamint az EU-országokból és a nyugat-balkáni országokból is. A konferencia online is követhető lesz magyar és angol nyelven minden érdeklődő számára a világban, a konferencia után pedig feltesszük a felvételt a YouTube-ra.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség 2003-as alapítása óta több mint 45 nemzetközi konferenciát, valamint számos találkozót és workshopot szervezett.

Mindannyiunknak hiányoznak az élő rendezvények, ezért is nagyon várjuk, hogy személyesen találkozzunk régi és új vendégeinkkel a „Nő, Család és Karrier – A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” című nemzetközi konferenciánkon 2022. március 8-án Budapesten, a Rubin Wellness & Conference Hotelben.

A helyszínen mindent megteszünk a résztvevők biztonsága érdekében, betartjuk a távolságot és a maszkviselési szabályokat, továbbá biztosítjuk a kézfertőtlenítést.

Mindazonáltal a koronavírus pozitív előnyeként megtanultuk, hogy a technológiai fejlődés közelebb hozza az embereket a világon, és az új eszközökkel szélesebb körű nemzetközi hozzáférést tudunk biztosítani.

 

A rendezvényen korlátozott számban ingyenes részvételt tudunk biztosítani Vendégeinknek.

Regisztráció (személyes és online részvételre)

2022. március 4-ig az alábbi linken érhető el:

 http://noikarrier.hu/regisztracio

 

 További információ:

 Ferenczi Andrea projektmenedzser
Mobil: +36309827093
Email: ferenczi@t-online.hu
www.visegradwomen.net
www.noikarrier.hu

 

        

 

PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ

2022.01.25.


NŐ, CSALÁD, KARRIER A PANDÉMIA HATÁSA
A MUNKA ÉS MAGÁNÉLET EGYENSÚLYÁRA A V4 ORSZÁGOKBAN

 A projekt megvalósítása: 2021. október 1. és 2022. április 30. között

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség közel 20 éves tapasztalata és szakmai háttere alapján határozta el, hogy megvizsgálja a pandémia nőkre gyakorolt hatását, különösen a munka és a magánélet egyensúlya szempontjából.

Ezért örülünk, hogy a Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően lehetőséget kaptunk a
„Nő, Család, Karrier-  A járvány hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban" című Projekt megvalósítására 2021. október és 2022. április 30. között együttműködésben V4 országbeli szakmai partnerekkel, amelyek a lengyel Pedagogical University of Krakow (Krakkói Egyetem) valamint a cseh Business & Professional Women CR z.s. és a szlovák Association of Business Women női szervezetek.

Projektünk keretében megvizsgáljuk a járvány hatását a nők négy speciális csoportja körében munkaerőpiaci szempontból, ők a gyermekes anyák, a családot tervező nők, az 50 év feletti nők és a vidéki nők.

Kutatási tanulmányt készítünk a V4 országokban 2021 novemberében-decemberében egyidejűleg lefolytatott elektronikus felmérés, valamint az egyes országokban 2021. decemberben és 2022 januárjában készített  fókuszcsoportos interjúk elemzése alapján és ajánlásokat fogalmazunk meg a döntéshozóknak.

„Nő, Család, Karrier – A pandémia hatási a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” címmel multiplikációs rendezvényt / nemzetközi konferenciát szervezünk Budapesten 2022. március 8-án, hibrid formában, amelyre meghívjuk az érintett célcsoportokat, stakeholdereket és döntéshozókat.

A projektet egyidejűleg valósítjuk meg a V4 országban, főként online eszközökkel, amelyek lehetővé teszik ezen országokból nagyszámú résztvevő bevonását, köszönhetően a 4 partnerszervezet aktív részvételének
és kapcsolati hálójuk mozgósításának.

Kutatási eredményeink, valamint a V4 országok vonatkozásában szerzett szakértői vélemények és jó gyakorlatok alapján reméljük, hogy megalapozott hátteret tudunk biztosítani a döntéshozóknak a járvány nőkre gyakorolt ​​hatásairól, különösen a munkaerőpiac tekintetében.

A projekt keretében szerzett információk és tanulságok felhasználhatók lesznek a jövőbeli kihívásokra való felkészüléshez és "békeidőben" is hasznosíthatók.

 

 További információ:
Ferenczi Andrea projekt manager
Mobil: +36309827093
Email: ferenczi@t-online.hu
 www.visegradwomen.net

  

The Project is co- financed by the Governments of Czechia, Hungary, Poland and Slovakia
 through Visegrad Grants from International Visegrad Fund.
The mission of the fund is to advance ideas for sustainable regional cooperation in Central Europe.
www.visegradfund.org

 

PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ

 NŐ, CSALÁD, KARRIER A PANDÉMIA HATÁSA
A MUNKA ÉS MAGÁNÉLET EGYENSÚLYÁRA A V4 ORSZÁGOKBAN
2022.04.30.

 

A „Nő, Család, Karrier- A járvány hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 országokban" című című Projekt megvalósítására 2021. október és 2022. április 30. között került sor a Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően.

A V4 partnerségben a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség, mint koordinátor valamint a Pedagogical University of Krakow (Krakkói Egyetem), a cseh Business & Professional Women CR z.s. és a szlovák Association of Business Women női szervezetek működtek együtt.

Projektünk keretében megvizsgáltuk a járvány hatását a nők négy speciális csoportja körében munkaerőpiaci szempontból, ők a gyermekes anyák, a családot tervező nők, az 50 év feletti nők és a vidéki nők.

Kutatásunk eredményeit a Budapesten 2022. március 8-án hibrid formában megrendezett multiplikációs konferencián  mutattuk be, valamint a „Nő, Család, Karrier- A járvány hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 oszágokban” című  Kutatási tanulmányban ismertettük, amely a döntéshozók részére ajánlásokat is tartalmaz: https://visegradwomen.net/page/research

 

További információ:
Ferenczi Andrea projekt manager
Mobil: +36309827093, Email: ferenczi@t-online.hu
 www.visegradwomen.net

 

 

 

SAJTÓHÍR

  

„NŐ, CSALÁD ÉS KARRIER A PANDÉMIA HATÁSA

A MUNKA ÉS MAGÁNÉLET EGYENSÚLYÁRA A V4 ORSZÁGOKBAN”

Nemzetközi konferencia

Időpont: 2022. március 8. 12:30 – 18:00

Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel

(1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.)

A konferencia nyelve: magyar és angol szinkrontolmácsolással

 

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) A Visegrádi Alap támogatásával 2022.március 8-án, Nőnapon, nemzetközi, hibrid formájú, multiplikációs konferenciát rendezett „Nő, család és karrier – A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 országokban” címmel a budapesti Rubin Wellness & Conference Hotelben

A járvány miatt betartandó távolságtartási szabályok miatt a helyszínen 40 résztvevőre számíthattunk, köztük a visegrádi országokból és Magyarországról érkező vendégekre, az online eseményre viszont több mint 100-an regisztráltak, és a V4 országokon kívül Észtországból, Hollandiából, Olaszországból, Nagy-Britanniából, Németországból, Dél-Afrikából és az USÁ-ból követték az eseményt.

A Konferenciát Ferenczi Andrea, az MNKSZ alapító elnöke nyitotta meg, aki a rendezvény levezető elnöke is volt. Bevezetőjében hangsúlyozta, hogy immár másodszor került sor a Visegrádi Alap és az MNKSZ közötti együttműködésre. A családpolitikáról ebben a térségben hasonlóképpen gondolkoznak és cselekednek.

Megnyitó beszédet mondott még Ewelina Stacherzak, a Visegrádi Alap projektmenedzsere és Őexc. Bial Tibor, a Cseh Köztársaság nagykövete.

A négy visegrádi országban végzett kutatás prezentációját Modláné Görgényi Ildikó, a Visegrádi projekt kutatás vezetője tartotta. A 2021 novemberétől kezdődően a V4 országokban lefolytatott elektronikus felmérés, valamint az online fókuszcsoportos interjúk elemzése alapján összesítettük a kutatás eredményeit, melyet a nők négy speciális csoportja körében végeztünk el (gyerekes anyák, családot tervező nők, 50 év feletti nők, és a vidéki nők). Az MNKSZ és a három külföldi partnere reméli, hogy a kutatással megalapozott hátteret biztosítottunk a döntéshozóknak a pandémia nőkre gyakorolt hatásaira témában a munkaerő piacon.

A V4 partnerországok nevében Prof. Jolanta Maćkowicz PhD (Krakkói Pedagógia Egyetem), Ingrid Šurova a Business and Professional Women CR z.s elnökségi tagja és videóról Ivana Kondasova, az Association of Business Women and managers igazgatója ismertette az országaikban végzett kutatás eredményeit.

A Konferencia témájához kapcsolódóan bemutatták tevékenységüket az MNKSZ magyar partnerei is: Horváth Imre Tamásné, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi – és Iparkamara Női Vállalkozási Klub elnöke, és a Nagycsaládosok Egyesülete képviseltében Balla Katalin külképviseleti referens.

A V4 országok képviselői a Stakeholder Forum keretében mutattak be Legjobb Gyakorlatokat az „Azonosítjuk a problémákat, a kihívásokat és igyekszünk életképes megoldásokat találni” mottóval.

„A Legjobb Női Munkahely pályázat” -ot Magyarországról Hajós Katalin, women in leadership- és média szakértő prezentálta. A pályázat kér nyertese, a Semmelweis Egyetem rektori kabinetvezető-helyettese

Adonicsné Püski Kata és a Karsai Holding Zrt.-t képviselő Kiss Éva cégvezető tájékoztatta a konferencia résztvevőit és követőit a pályázati kiírás szerint értékelt kiváló munkájukról.

Ivana Kondášová az Association of Businesswomen and managers igazgatója a szlovákiai munka/élet egyensúlya legjobb gyakorlatról videón küldött tájékoztatást.

A Legjobb Munka/Élet egyensúlyának lengyelországi tapasztalatairól ketten, videón küldtek üzenetet. Nina Gabrys, Krakkó polgármestere esélyegyenlőségi politikáért felelős meghatalmazottja és Maria Sliwa, Krakkói Egyetem hallgatója.

Lenka Šťastnáalapítóelnök és igazgató (Business and Professional Women), a Cseh Köztársaságban rendezett „Egyenlő munkáért egyenlő bért nap” eredményeit ismertette.

Zárógondolatokat mondott Dr. Szuromi-Kovács Ágnes a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, aki kiemelte:

Munkatársaimmal a Családbarát Magyarország Központ több tevékenységén keresztül támogatjuk azt, hogy a munkát és a magánéletet minél több szülő össze tudja hangolni.

  

A KONFERENCIA FELVÉTELE MEGTEKINTHETŐ AZ ALÁBBI LINKEN

MAGYAR NYELVEN:
https://youtu.be/ROG92PSKbPE

 ANGOL NYELVEN:
https://youtu.be/fW6swLe1o84

 

 

 

További információ:
 
Ferenczi Andrea elnök, projektmenedzser
Email: ferenczi@t-online.hu

Mobil: +36309827093
https://visegradwomen.net/

http://www.noikarrier.hu/

http://www.womenscareer.org/

 

  

 

 

 

PROGRAM

(2022.03.08.)

NŐ, CSALÁD ÉS KARRIER A PANDÉMIA HATÁSA

A MUNKA ÉS MAGÁNÉLET EGYENSÚLYÁRA A V4 ORSZÁGOKBAN”

Nemzetközi konferencia

 Időpont: 2022. március 8. 12:30 – 18:00

 Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel

(1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.)

 A konferencia nyelve: magyar és angol szinkrontolmácsolással

A konferencián fotók és videó készülnek

 

12:30 - 13:00 Regisztráció

 

13:00 – 13:30 Megnyitó, köszöntő

Ferenczi Andrea, a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) alapító elnöke, levezető elnök

Ewelina Stacherzak, project manager, Visegrádi Alap

Őexc. Bial Tibor, a Cseh Köztársaság nagykövete

 

13:30 – 13:50 Prezentáció:

A „Nő, Család és Karrier A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára

a V4 Országokban” Kutatási projekt bemutatása
Modláné Görgényi Ildikó, felnőttképzési szakértő, a Visegrádi projekt kutatás vezetője (videó)

 

13:50 – 14:40 V4 Partnerek és az országos kutatásaik bemutatása

Prof. Jolanta Maćkowicz, PhD Pedagogical University of Krakow

Ingrid Šurova elnökségi tag, Business & Professional Women CR z.s.,

Ivana Kondášová igazgató, Association of Businesswomen and managers (videó)

 

14:40 – 15:10 Magyar partnerek bemutatása

Horváth Imre Tamásné a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vállalkozói Klub

elnöke (videó)

Balla Katalin külképviseleti referens, Nagycsaládosok Egyesülete – NOE

 

15:10 – 15:30 Kávészünet

 

15:30 – 16:55 Stakeholder Forum

Tapasztalatok és „Legjobb Gyakorlatok” bemutatása a V4 országokból

„Azonosítjuk a problémákat és kihívásokat, és igyekszünk életképes megoldásokat kínálni”

Moderátor: Sütő-Nagy Kata nemzetközi vállalkozásfejlesztési szakértő

 

15:30 15:55 „A Legjobb Női Munkahely pályázat” - Magyarországról

Hajós Katalin, women in leadership szakértő, média szakértő, a Legjobb Női Munkahely pályázat bíráló

bizottság tagja

Adonicsné Püski Kata, rektori kabinetvezető-helyettes, Semmelweis Egyetem

Kis Éva, cégvezető, Karsai Holding Zrt.

 

15:55 – 16:15 “Best practices from Slovakia for Work/Life balance”

Ms. Ivana Kondášová director, Association of Businesswomen and managers (video)

 

16:15 – 16:35 “Legjobb Work/Life balance gyakorlatok Lengyelországból”

Ms. Nina Gabryś, Krakow polgármesterének esélyegyenlőségi politikáért felelős meghatalmazottja (videó)

Ms. Marta Sliwa, a Krakkói Egyetem hallgatója (videó)

 

16:35 16:55 “Equal Pay Day (Egyenlő munkáért egyenlő bért Nap) a Cseh Köztársaságban”

Ms. Lenka Šťastná, elnök, alapító és igazgató, Business & Professional Women CR

 

17:00 – 17:15 Zárógondolatok

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, ügyvezető, Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft.

 

17:15 – 18:00 Szendvicsek, baráti beszélgetés

 

 

TÁJÉKOZTATÓ

 

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség közel 20 éves tapasztalata és szakmai háttere alapján határozta el, hogy megvizsgálja a pandémia nőkre gyakorolt hatását, különösen a munka és a magánélet egyensúlya szempontjából.

A Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően lehetőséget kaptunk a „Nő, Család és Karrier- A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” című Projekt megvalósítására 2021. október és 2022. április 30. között, együttműködésben V4 országbeli szakmai partnerekkel, amelyek a lengyel Pedagogical University of Krakow (Krakkói Egyetem) valamint a cseh Business & Professional Women CR z.s. és a szlovák Association of Business Women női szervezetek.

Együttműködő partnereink Magyarországon, kiemelten: 
a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft., a Magyar Vöröskereszt, a Nagycsaládosok Egyesülete. és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vállalkozói Klub,

„Nő, Család és Karrier – A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” címmel multiplikációs rendezvényt / nemzetközi konferenciát szervezünk Budapesten a Rubin Wellness & Conference Hotelben 2022. március 8-án, Nőnapon 12:30-18:00 óra között hibrid formában visegrádi és magyar partnereink részvételével.

A konferencián bemutatjuk a „Nő, Család és Karrier – A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” című kutatásunkat, amelyet a V4 országokban 2021 novemberében-decemberében egyidejűleg lefolytatott elektronikus felmérés, valamint az egyes országokban 2021. decemberben és 2022. januárban készített online fókuszcsoportos interjúk elemzése alapján állítunk össze. Projektünk keretében a járvány hatását munkaerőpiaci szempontból a nők négy speciális csoportja körében vizsgáltuk, ők a gyermekes anyák, a családot tervező nők, az 50 év feletti nők és a vidéki nők.

 A visegrádi országokból érkező partnereink beszámolnak az országukban végzett kutatásaikról.

A Stakeholder Forum keretében megosztjuk a tapasztalatainkat és jó gyakorlatainkat a partnerségünk és meghívott stakeholdereink körében.

Kutatási eredményeink, valamint a V4 országok vonatkozásában szerzett szakértői vélemények és jó gyakorlatok alapján reméljük, hogy megalapozott hátteret tudunk biztosítani a döntéshozóknak a pandémia nőkre gyakorolt ​​hatásairól, különösen a munkaerőpiac tekintetében.

  

RÉSZVÉTEL A KONFERENCIÁN

 

A konferencia hibrid formában kerül megszervezésre, bevonva az érintett célcsoportokat, stakeholdereket, döntéshozókat, és minden érdeklődőt, akiket a visegrádi és magyar partnereinkkel együttműködésben, elsősorban online eszközökkel hívunk meg.

Szeretettel fogadunk résztvevőket a V4 országokból, valamint az EU-országokból és a nyugat-balkáni országokból is. A konferencia online is követhető lesz magyar és angol nyelven minden érdeklődő számára a világban, a konferencia után pedig feltesszük a felvételt a YouTube-ra.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség 2003-as alapítása óta több mint 45 nemzetközi konferenciát, valamint számos találkozót és workshopot szervezett.

Mindannyiunknak hiányoztak az élő rendezvények, ezért is nagyon várjuk, hogy személyesen találkozzunk régi

és új vendégeinkkel a „Nő, Család és Karrier – A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” című nemzetközi konferenciánkon 2022. március 8-án Budapesten, a Rubin Wellness & Conference Hotelben. A helyszínen mindent megteszünk a résztvevők biztonsága érdekében, betartjuk a távolságot biztosítjuk a kézfertőtlenítést.

Mindazonáltal a koronavírus pozitív előnyeként megtanultuk, hogy a technológiai fejlődés közelebb hozza az embereket a világon, és az új eszközökkel szélesebb körű nemzetközi hozzáférést tudunk biztosítani.

 

 

A konferencia online is követhető lesz az alábbi linken magyar nyelven:
https://youtu.be/ROG92PSKbPE

 

The conference can be joined also online by registered participants in English:

https://youtu.be/fW6swLe1o84

 

 

További információ:
 
Ferenczi Andrea projektmenedzser
Mobil: +36309827093
Email: ferenczi@t-online.hu
www.visegradwomen.net

www.noikarrier.hu

 

 

 

  

 

The Project is co- financed by the Governments of Czechia, Hungary, Poland and Slovakia

through Visegrad Grants from International Visegrad Fund.

The mission of the fund is to advance ideas for sustainable regional cooperation in Central Europe.

www.visegradfund.org

 

 

MEGHÍVÓ

SZEMÉLYES ÉS ONLINE RÉSZVÉTELRE

NŐ, CSALÁD ÉS KARRIER A PANDÉMIA HATÁSA

A MUNKA ÉS MAGÁNÉLET EGYENSÚLYÁRA A V4 ORSZÁGOKBAN”

Nemzetközi konferencia

 

Időpont: 2022. március 8. 12:30 – 18:00

 Helyszín: Rubin Wellness & Conference Hotel

(1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.)

A konferencia nyelve: magyar és angol szinkrontolmácsolással

A konferencián fotók és video készülnek

 

PROGRAM TERV

(2022. március 1.)

12:30 - 13:00 Regisztráció

13:00 – 13:30 Megnyitó, köszöntő

Ferenczi Andrea, a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) alapító elnöke, levezető elnök
Ewelina Stacherzak, project manager, Visegrádi Alap
Őexc. Bial Tibor, a Cseh Köztársaság nagykövete

13:30 – 13:50 Prezentáció:

A „Nő, Család és Karrier A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára 
a V4 Országokban” Kutatási projekt bemutatása
Modláné Görgényi Ildikó, felnőttképzési szakértő, a Visegrádi projekt kutatás vezetője

13:50 – 14:40 V4 Partnerek és az országos kutatásaik bemutatása

Prof. Jolanta Maćkowicz, PhD Pedagogical University of Krakow
Lenka Šťastná elnök és Ingrid Šurova elnökségi tag, Business & Professional Women CR z.s.,
Ivana Kondášová igazgató, Association of Businesswomen and managers

14:40 – 15:10 Magyar partnerek bemutatása

Fodor Antalné, Dr., Júlia, a Magyar Vöröskereszt elnöke
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vállalkozói Klub képviselője
Balla Katalin külképviseleti referens, Nagycsaládosok Egyesülete - NOE

15:10 – 15:30 Kávészünet

15:30 – 17:00 Stakeholder Forum

Tapasztalatok és „Jó gyakorlatok” bemutatása a V4 országokból

17:00 – 17:15 Zárógondolatok

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, ügyvezető, Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft.

17:15 – 18:00 Szendvicsek, baráti beszélgetés

 

TÁJÉKOZTATÓ

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség közel 20 éves tapasztalata és szakmai háttere alapján határozta el, hogy megvizsgálja a pandémia nőkre gyakorolt hatását, különösen a munka és a magánélet egyensúlya szempontjából.

A Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően lehetőséget kaptunk a „Nő, Család és Karrier- A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” című Projekt megvalósítására 2021. október és 2022. április 30. között, együttműködésben V4 országbeli szakmai partnerekkel, amelyek a lengyel Pedagogical University of Krakow (Krakkói Egyetem) valamint a cseh Business & Professional Women CR z.s. és a szlovák Association of Business Women női szervezetek.

Együttműködő partnereink Magyarországon, kiemelten:
a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft., a Magyar Vöröskereszt, a Nagycsaládosok Egyesülete. és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vállalkozói Klub,

„Nő, Család és Karrier – A pandémia hatási a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” címmel multiplikációs rendezvényt / nemzetközi konferenciát szervezünk Budapesten a Rubin Wellness & Conference Hotelben 2022. március 8-án, Nőnapon 12:30-18:00 óra között hibrid formában visegrádi és magyar partnereink részvételével.

A konferencián bemutatjuk a „Nő, Család és Karrier – A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” című kutatásunkat, amelyet a V4 országokban 2021 novemberében-decemberében egyidejűleg lefolytatott elektronikus felmérés, valamint az egyes országokban 2021. decemberben és 2022. januárban készített online fókuszcsoportos interjúk elemzése alapján állítunk össze. Projektünk keretében a járvány hatását munkaerőpiaci szempontból a nők négy speciális csoportja körében vizsgáltuk, ők a gyermekes anyák, a családot tervező nők, az 50 év feletti nők és a vidéki nők.

A visegrádi országokból érkező partnereink beszámolnak az országukban végzett kutatásaikról.

A Stakeholder Forum keretében megosztjuk a tapasztalatainkat és jó gyakorlatainkat a partnerségünk
és meghívott stakeholdereink körében.

Kutatási eredményeink, valamint a V4 országok vonatkozásában szerzett szakértői vélemények és jó gyakorlatok alapján reméljük, hogy megalapozott hátteret tudunk biztosítani a döntéshozóknak a pandémia nőkre gyakorolt ​​hatásairól, különösen a munkaerőpiac tekintetében.

 RÉSZVÉTEL A KONFERENCIÁN

A konferencia hibrid formában kerül megszervezésre, bevonva az érintett célcsoportokat, stakeholdereket, döntéshozókat, és minden érdeklődőt, akiket a visegrádi és magyar partnereinkkel együttműködésben, elsősorban online eszközökkel hívunk meg.

Szeretettel várunk résztvevőket a V4 országokból, valamint az EU-országokból és a nyugat-balkáni országokból is. A konferencia online is követhető lesz magyar és angol nyelven minden érdeklődő számára a világban, a konferencia után pedig feltesszük a felvételt a YouTube-ra.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség 2003-as alapítása óta több mint 45 nemzetközi konferenciát, valamint számos találkozót és workshopot szervezett.

Mindannyiunknak hiányoznak az élő rendezvények, ezért is nagyon várjuk, hogy személyesen találkozzunk régi és új vendégeinkkel a „Nő, Család és Karrier – A pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” című nemzetközi konferenciánkon 2022. március 8-án Budapesten, a Rubin Wellness & Conference Hotelben.

A helyszínen mindent megteszünk a résztvevők biztonsága érdekében, betartjuk a távolságot és a maszkviselési szabályokat, továbbá biztosítjuk a kézfertőtlenítést.

Mindazonáltal a koronavírus pozitív előnyeként megtanultuk, hogy a technológiai fejlődés közelebb hozza az embereket a világon, és az új eszközökkel szélesebb körű nemzetközi hozzáférést tudunk biztosítani.

 

A rendezvényen korlátozott számban ingyenes részvételt tudunk biztosítani Vendégeinknek.

Regisztráció (személyes és online részvételre)

2022. március 4-ig az alábbi linken érhető el:

 http://noikarrier.hu/regisztracio

 

 További információ:

 Ferenczi Andrea projektmenedzser
Mobil: +36309827093
Email: ferenczi@t-online.hu
www.visegradwomen.net
www.noikarrier.hu

 

        

 

PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ

2022.01.25.


NŐ, CSALÁD, KARRIER A PANDÉMIA HATÁSA
A MUNKA ÉS MAGÁNÉLET EGYENSÚLYÁRA A V4 ORSZÁGOKBAN

 A projekt megvalósítása: 2021. október 1. és 2022. április 30. között

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség közel 20 éves tapasztalata és szakmai háttere alapján határozta el, hogy megvizsgálja a pandémia nőkre gyakorolt hatását, különösen a munka és a magánélet egyensúlya szempontjából.

Ezért örülünk, hogy a Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően lehetőséget kaptunk a
„Nő, Család, Karrier-  A járvány hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban" című Projekt megvalósítására 2021. október és 2022. április 30. között együttműködésben V4 országbeli szakmai partnerekkel, amelyek a lengyel Pedagogical University of Krakow (Krakkói Egyetem) valamint a cseh Business & Professional Women CR z.s. és a szlovák Association of Business Women női szervezetek.

Projektünk keretében megvizsgáljuk a járvány hatását a nők négy speciális csoportja körében munkaerőpiaci szempontból, ők a gyermekes anyák, a családot tervező nők, az 50 év feletti nők és a vidéki nők.

Kutatási tanulmányt készítünk a V4 országokban 2021 novemberében-decemberében egyidejűleg lefolytatott elektronikus felmérés, valamint az egyes országokban 2021. decemberben és 2022 januárjában készített  fókuszcsoportos interjúk elemzése alapján és ajánlásokat fogalmazunk meg a döntéshozóknak.

„Nő, Család, Karrier – A pandémia hatási a munka és magánélet egyensúlyára a V4 Országokban” címmel multiplikációs rendezvényt / nemzetközi konferenciát szervezünk Budapesten 2022. március 8-án, hibrid formában, amelyre meghívjuk az érintett célcsoportokat, stakeholdereket és döntéshozókat.

A projektet egyidejűleg valósítjuk meg a V4 országban, főként online eszközökkel, amelyek lehetővé teszik ezen országokból nagyszámú résztvevő bevonását, köszönhetően a 4 partnerszervezet aktív részvételének
és kapcsolati hálójuk mozgósításának.

Kutatási eredményeink, valamint a V4 országok vonatkozásában szerzett szakértői vélemények és jó gyakorlatok alapján reméljük, hogy megalapozott hátteret tudunk biztosítani a döntéshozóknak a járvány nőkre gyakorolt ​​hatásairól, különösen a munkaerőpiac tekintetében.

A projekt keretében szerzett információk és tanulságok felhasználhatók lesznek a jövőbeli kihívásokra való felkészüléshez és "békeidőben" is hasznosíthatók.

 

 További információ:
Ferenczi Andrea projekt manager
Mobil: +36309827093
Email: ferenczi@t-online.hu
 www.visegradwomen.net

  

The Project is co- financed by the Governments of Czechia, Hungary, Poland and Slovakia
 through Visegrad Grants from International Visegrad Fund.
The mission of the fund is to advance ideas for sustainable regional cooperation in Central Europe.
www.visegradfund.org


facebook